All

9 Tip Til At Vedligeholde Dit Orientalske Tæppe

Tæpper har denne store tendens til at få ethvert hjem til at se smukt ud, især hvis det er de traditionelle som persiske eller orientalske tæpper. De er bløde og fås i mange designs og farver, der imødekommer dine behov. Og når vi fortsætter med at tale om de traditionelle tæpper, skal du vide, at de “traditionelle færdigheder inden for tæppevævning” i den iranske provins Fārs i 2010 blev skrevet i UNESCOs immaterielle kulturarvslister.

Det var en beslutning, der blev truffet for at beskytte kulturarven og sprede bevidstheden om tæppevævernes smukke arbejde i regionen og bringe dem ordrer over hele verden. Og det er på grund af dette trin, at disse tæpper stadig er tilgængelige i dag for at lade dig forskønne dit hjem til sit bedste.

Nu, selvom de orientalske tæpper er attraktive, skal du passe godt på dem for holdbarhed. Så hvis du har en i din lejlighed, skal du gennemgå de vedligeholdelsestip, vi nævner i denne blog med et par købsforslag.

Og her går vi!

Vedligehold dit orientalske tæppe sådan!

  • Hvis du køber dette tæppe til et område med stor trafik i dit hjem, skal du sørge for at dreje det hver anden måned, så det ser jævnt fordelt ud.
  • Det er godt at holde disse tæpper væk fra sollys, fordi de kan få dit stykke til at falme væk og gøre det mindre holdbart. 
  • I de fleste orientalske tæpper vil du finde frynser, der let vrides og vikles sammen. For at rette dem ud skal du ikke bruge en kam, da den kan beskadige stykket, og vend tæppet i stedet for at lade det blive sorteret naturligt. 
  • Regelmæssig støvsugning af dit orientalske tæppe er en smart ting at gøre. Det forhindrer støv og naturlige fibre i at sætte sig ned over tid.
  • Når dit tæppe er plettet, skal du straks forsøge at rengøre det med en tør klud for først at suge væsken i luften og derefter en våd klud for at undgå brug af blegemiddel eller sæbe. Hvis stedet stadig er der, skal du ringe til en professionel til jobbet.
  • For at sikre, at dit tæppe er i den rigtige form og ikke krøller, kan du bruge polstring under det. Det hjælper med at holde dit tæppe stabilt og holdbart.
  • For at fjerne fugt fra tæppet skal du hænge det udendørs i det fri hver sjette måned. Det forhindrer vækst af skimmel og meldug i tæppet.
  • Hvis du vil rengøre tæppet alene, skal du undgå at gøre det i vaskemaskinen for at bevare dets glans og liv. Du må heller ikke tørre det i tørretumbleren og lade det ske naturligt for at redde dets skønhed.
  • I sidste ende er det et smart træk at få det vasket af en professionel hver sjette måned eller et år til dyb rengøring.

Sådan køber du et orientalsk tæppe?

Der er en fantastisk samling af orientalske tæpper på markedet, hvilket gør det vanskeligt for dig at træffe et valg. Så der er et par ting, du skal overveje, når du handler, som at vælge den rigtige størrelse på tæppet med dets farve, kvalitet, design, holdbarhed, sikkerhed, pris, placering og sælger. Og når du har fået hver af disse med rette, vil du have det bedste orientalske tæppe i din hånd.

Glem heller ikke at kigge på linjen med orientalske tæpper fra Trendcarpet, når du leder efter noget til din lejlighed. Deres samling er attraktiv og overkommelig. Du får alt i henhold til dine krav. Alt hvad du skal gøre er at overveje købstips i denne blog og pose et perfekt tæppe til din rede.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button